Omschrijving

We waarschuwen je alvast vooraf......want in deze wijk is de kans levensgroot aanwezig op "LIEFDE OP HET EERSTE GEZICHT" ! En ja hoor toen wij deze heeeeerlijke compleet gerenoveerde jaren dertig woning voor het eerst binnenkwamen gebeurde ons dat dus ook....WOW ! Wat is deze woning top afgewerkt en wat heeft deze woning een heerlijke sfeer !

De huidige bewoners betrokken deze woning in 2010 van de eerste bewoonster en zijn daarmee de tweede eigenaar van deze woning. Zij hebben in 2010 de woning grondig gerenoveerd waarbij alles is aangepakt doch wel rekening houdende met de charme van een jaren dertig woning. Het eindresultaat is verbluffend, wat een heerlijke sfeervolle woning.......leest u verder mee.....?

BEGANE GROND:

Entree:
Al direct bij binnenkomst valt je oog op de mooie originele terazzovloer. Dit soort vloeren is o zo typerend voor de jaren dertig stijl ! Gelukkig is dat in deze woning bewaard gebleven....OOk valt het direct op dat de woning wat hoger is dan normaal het geval is.......je wordt direct benieuwd naar de rest van de woning.....

Woonkamer:
De woonkamer oogt door de toegepaste kleuren en de grote raampartij voor en achter ruimtelijk en licht ! De schoorsteen is bij de renovatie blijven zitten en markeert als het ware de denkbeeldige lijn tussen de zitkamer en de eetkamer. Vanuit de eetkamer kun je via de openslaande tuindeuren naar de strak aangelegde tuin.

Keuken:
Bij de renovatie van deze woning is in 2010 een prachtige zwarte keuken met mooi houten blad geplaatst. De keuken bevindt zich aan beide zijden waardoor je enorm veel werkruimte hebt. Aan de tuinzijde is het spoelgedeelte met vaatwasser en een aanrecht en heel heel veel opbergruimte ! Aan de andere kant bevindt zich het kookgedeelte (gas) en het grote aanrecht met de combi magnetron / oven. Aan werkruimte geen gebrek ! Doordat de woonkamer in open verbinding met de keuken staat kun je ook in de woonkamer van deze prachtige keuken genieten....Wat past deze keuken goed bij de stijl van een jaren dertig woning !

Badkamer / toilet:
Via een tussenportaal waar ruimte is voor de wasmachine en droger met daarnaast een opbergkast is er toegang tot een aparte toiletruimte met hangend toilet en een fonteintje (links) en een badkamer met inloopdouche en wastafel. Beide ruimtes zijn voorzien van een frisse witte wandtegel en een mooie zwarte vloertegel. het geheel oogt modern en strak ! Via het tussenportaal is er ook toegang tot de in 2014 aangelegde tuin.

EERSTE VERDIEPING:
Via een strakke rechte trapopgang kom je op de ruime overloop met toegang tot 2 slaapkamers. 

Aan de voorzijde van de woning bevindt zich over de volledige breedte de grote slaapkamer (voorheen waren dit 2 slaapkamers) welke door de grote raampartij aan de voorzijde heerlijk licht en ruim oogt ! Vanuit deze kamer is er toegang tot een ruime inbouwkast. Op alle kamers zitten overigens nog de originele karakteristieke paneeldeuren WOW !

Aan de achterzijde van de woning bevindt zich de tweede slaapkamer van de eerste verdieping met voldoende ruimte voor een bed en een bureau.

ZOLDER VERDIEPING:
Via een rechte trapopgang kom je in het midden uit op de gezellige en zeer lichte zolderverdieping ! Deze zolderverdieping is geheel gerenoveerd en geïsoleerd en is voorzien van twee grote velux dakramen. De oude balken zijn mooi in het zicht gebleven waardoor deze zolder ruimte tot de nok open is en enorm ruimtelijk en sfeervol oogt ! WOW ! Van deze zolderkamer kan je ook makkelijk de grote slaapkamer maken !  Heerlijk op de zondagochtend uitslapen is dan geen straf ! En daarna dan heerlijk genieten van ovenverse croisantjes welke je op zaterdag of zondag vers in de buurt kan halen ! 

TUIN:
De op het westen georiënteerde onderhoudsvriendelijke in 2014 aangelegde tuin biedt enorme privacy doordat er direct aan de achterzijde geen woningen zijn gelegen. Aan de achterzijde bevindt zich namelijk een grote binnenplaats met daaraan grenzend enkele garages. Via een poort heb je toegang tot deze binnenplaats en kun je met de fiets of te voet achterom de tuin uit. Door de oriëntatie op West ben je gegarandeerd van zon in de tuin ! Heerlijk in de zomerzon genieten van een wijntje !

En voor het stallen van de fiets en de tuinspullen ligt er aan de achterzijde een strakke houten berging, van waaruit je de toegang naar buitenom hebt.

WOONOMGEVING:
Deze sfeervolle jaren dertig woning ligt in de populaire Tilburgse wijk de Armhoefse Akkers. Deze wijk is niet alleen populair vanwege de typische karakteristiekvolle jaren dertig woningen maar ook vanwege de TOP ligging ! De wijk ligt namelijk op loopafstand van de binnenstad en het populaire Piushavengebied maar tegelijkertijd ook van het natuurgebied Moerenburg.....! Groot voordeel van de wijk is dat je voor het parkeren van je auto geen parkeervergunning nodig hebt, maar ook net buiten de drukte ligt. Je hebt dus wel de lusten van de binnenstad maar niet de bijbehorende lasten. 

In de wijk zelf maar ook in de nabijgelegen Piushaven bevinden zich vele leuke restaurantjes zoals Restaurant te Koop wat in de wijk zelf ligt maar wat te denken van: restaurant Villa Pastorie, RAK, eethuis twintig, Bij Vermeer, Don Curado, Heavens Kitchen, de Visserij, Port, De Burgemeester en Heavens Kitchen......je zou haast denken waar heb je een keuken voor nodig ! En met de komst van het AaBee winkelcentrum is het doen van de dagelijkse boodschappen nog gemakkelijker. 

Wanneer je het Wilhelminakanaal oversteekt, loop je direct al in natuurgebied Moerenburg waar je uren heerlijk kan wandelen ! Heerlijk ! Voor ieder wat wils dus.....! En voor het sporten ligt de omnivereniging Were Di met onder andere hockey, beachvolleybal en tennis om de hoek maar ook voor de voetbalclub hoef je de wijk niet uit. Voor kinderen liggen er meerdere lagere en middelbare scholen in de buurt. Een ding is zeker je gaat je hier nooit maar dan ook nooit vervelen !

En wil je de stad uit.......geen probleem, via de "Ringbaan-Oost"  zijn de diverse uitvalswegen naar de snelweg richting Breda, Eindhoven en Waalwijk en de omliggende dorpen gemakkelijk te bereiken ! 

En rijdt je electrisch.....? Ook dat is geen probleem want in de straat is een oplaadplek voor 2 electrische auto's ! Gemak dient de mens ! Kortom een TOP plek !

BIJZONDERHEDEN:
- 2010: vernieuwing complete elektra en installatie nieuwe groepenkast;
- 2010: isolatie en storten betonvloer begane grond;
- 2010: plaatsing nieuwe keuken;
- 2010: plaatsing nieuwe badkamer;
- 2010: plaatsing nieuw toilet;
- 2010: installatie nieuwe CV en aanleg centrale verwarming in de gehele woning;

- 2014: aanleg achtertuin met berging;

- 2015: Isolatie dak en plaatsing 2 Velux dakramen op zolder;

- 2016: Complete buitenzijde geschilderd;

- 2017: Begane grond voorzien van dubbel glas.

Ben je al nieuwsgierig geworden om deze karakteristieke jaren dertig woning met eigen ogen te komen zien ? Bel of mail ons dan snel voor een afspraak want dit soort pareltjes komen niet vaak voorbij op de toch al krappe huizenmarkt.....!!! 

T:  013-30 33 195 
M: info@viapaulmakelaardij.nl 

Via Wie ? Via Paul Makelaardij natuurlijk ! Via Wie anders ?

Kenmerken