Verkocht: Noordstraat 79c, 5038 EG Tilburg

Prijs op aanvraag

Omschrijving

NOORDSTRAAT 79-C TILBURG

Midden in het hart van Tilburg ligt deze monumentale woning. De Noordstraat behoort tot het zogenaamde "dwaalgebied" in hartje centrum.
Je zit er midden in het centrum maar toch zijn de straten van het "dwaalgebied" relatief rustig. Het gebied, met zijn vele mooie herenhuizen en prachtige gevels, straalt nog steeds de grandeur uit van vervlogen tijden. De tijden waarin de directeuren van de vele textielfabrieken die Tilburg destijds rijk was, deze herenhuizen bewoonden. Ook deze woning aan de Noordstraat heeft een rijk verleden dat terug gaat tot het begin van de vorige eeuw. Huis Pollet behoorde destijds toe aan Guillame Joseph Pollet, afkomstig uit Tourcoing in Noord Frankrijk. Zijn wollenstoffenfabriek, Pollet & Co. behoorde rond 1850 tot de vijf grootste bedrijven in Tilburg.

Indeling

Deze karakteristieke woning valt eigenlijk niet te beschrijven. Ze is zo uniek en zit vol prachtige details. Om een juiste indruk te krijgen van dit monument kun je beter een bezichtiging aanvragen.

Bijzonderheden

- Bouwjaar 1905
- Perceeloppervlak 995 m2
- Woonoppervlak 445 m2
- Inhoud 1430 m3
- NEN 2580 meetrapport*
- Twee eigen parkeerplaatsen achter de woning.
- Winkels, scholen en de diverse uitvalswegen op korte afstand gelegen.

Wil je deze mooie karakterstieke woning bezichtigen ? Dat begrijpen wij heel goed ! Bel of mail ons dan voor een afspraak:

T: 013-30 33 195

Via Wie ? Via Paul Makelaardij natuurlijk ! Via Wie anders ?

* De NEN 2580 meetnorm is een eenduidige meetnorm, waarbij met bepaalde richtlijnen rekening gehouden wordt. Zo wordt o.a. een zolder zonder vaste trap of met een lichtoppervlakte (bv dakraam) kleiner dan 0,5 m² niet tot de woonoppervlakte gerekend. Hierdoor kan de woonoppervlakte soms kleiner lijken dan de daadwerkelijke vloeroppervlakte en kleiner lijken dan bij vergelijkbare woningen waar de makelaar de meetnorm niet toe heeft gepast. Ondanks het feit dat de meetnorm verplicht is, hanteren niet alle makelaars consequent de norm. Via Paul Makelaardij laat haar woningen inmeten door een erkend bedrijf. Het meetrapport van deze woning is dan ook, indien gewenst, ter inzage.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 00168
Prijs Prijs op aanvraag
Inrichting Ja
Inrichting Gemeubileerd
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Zondag 11 augustus 2019
Laatste wijziging Donderdag 10 oktober 2019
Bouw
Type object Woonhuis, villa, half vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1905
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 995 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 445 m²
Inhoud 1.430 m³
Indeling
Aantal bouwlagen 3
Aantal kamers 9 (waarvan 8 slaapkamers)
Aantal badkamers 3 (en 2 aparte toiletten)
Uitrusting
Heeft een balkon Ja
Kadastrale gegevens
Eigendom Eigen grond
Neem contact met mij op

Recent bekeken