Via Paul Makelaardij

Wat is de waarde van je woning?

Via Paul geeft het antwoord op al je vragen.

Bij het kopen van een huis zijn veel partijen betrokken. Op de eerste plaats natuurlijk de koper en de verkoper. Maar ook de bank, de Belastingdienst en verzekeringsmaatschappijen. Allemaal willen ze weten wat de waarde van je huis is. En ook in geval van een echtscheiding kan een taxatie van belang zijn.

Waarom een taxatie?

De verkoper wil weten hoeveel hij kan ontvangen. De koper hoeveel hij maximaal moet betalen. Voor de bank is de executiewaarde belangrijk, voor de Belastingdienst de economische waarde en voor verzekeringen de herbouwwaarde. Bij echtscheiding willen de partners weten wat de overwaarde van de woning is. Redenen genoeg dus voor een helder taxatierapport.

Taxatie of waardebepaling

Voor officiële instanties is een onafhankelijke taxatie noodzakelijk: objectief en volledig aansluitend bij de geldende marktsituatie. Via Paul is aangesloten bij het Nederlands Register Voor Taxateurs (NRVT) en is daarmee gecertificeerd taxateur. Als u zelf graag een reëel beeld wilt hebben van de waarde van uw woning, dan kunt u ook kiezen voor een waardebepaling. Via Paul verzorgt deze voor u en is een stuk voordeliger dan een officieel taxatierapport. 

Neem contact op